...::: AUDI-MANIA FAN KLUB :::... Strona Główna ...::: AUDI-MANIA FAN KLUB :::...
Strona miłośników marki AUDI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki olej ?
Autor Wiadomość
kmg23anin 
Nowy



Model: S6
Rok prod: 1995
Pojemność: 4,2
Moc: 290
Zasilanie: benzyna
numer rejestracyjny: WT37,,,
Wiek: 31
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 36
Skąd: warszawa
  Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 11:23   Jaki olej ?

Witam ! Mam pytanie jaki olej zalac do automatycznej skrzyni do audi s6 - c4 1995r.
:2beer
 
 
Ptaszyskoo 
- Wspomógł AFK -



Model: audi c4 automat
Rok prod: 1991
Pojemność: 2300
Moc: 136
Kolor: wisniowy metal
Zasilanie: benzynka+LPG
numer rejestracyjny: CT89076
Pomógł: 2 razy
Wiek: 53
Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 138
Skąd: Toruń
Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 19:33   

Witam!
Ja leję olej MOBIL AFT 220 - czerwony, zalecany do skrzyń automatycznych audi, pozdrawiam
_________________

 
 
 
mirafura 
- Wspomógł AFK -



Model: 100 C4 Avant
Rok prod: 1994
Pojemność: 2.5 AAT
Moc: 115
Kolor: meksykanska czerw
Zasilanie: olej napędowy
Pomógł: 39 razy
Wiek: 43
Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 903
Skąd: ostrowiec sw
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 02:52   

ATF Dexron SAE 75W-90
 
 
endi1979 
- Wspomógł AFK -



Model: A4
Rok prod: 1997
Pojemność: 1.6
Moc: 101
Kolor: niebieski
Zasilanie: benzyna
numer rejestracyjny: FSL
Wiek: 35
Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 154
Skąd: Rzepin
Wysłany: 19 Czerwiec 2008, 14:05   

A ja się podpinam pod pytanko i jaki mam zalac olej do skrzyni manualnej w A4 1.6benzyna??
_________________
Cztery OOOO i do przodu:)))
 
  mój status
 
mirafura 
- Wspomógł AFK -



Model: 100 C4 Avant
Rok prod: 1994
Pojemność: 2.5 AAT
Moc: 115
Kolor: meksykanska czerw
Zasilanie: olej napędowy
Pomógł: 39 razy
Wiek: 43
Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 903
Skąd: ostrowiec sw
Wysłany: 19 Czerwiec 2008, 18:03   

Specjalny płyn przekładniowy VW G 052 911 A wszystkie temperatury SAE 75W-90.
 
 
Pasiak 
maniak co nigdy nie zasypia :)


Model: 90
Pojemność: 2309
Moc: 137
Kolor: srebrny
Zasilanie: benzyna
numer rejestracyjny: SL*****
Zaproszone osoby: 15
Pomógł: 83 razy
Wiek: 30
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 2791
Skąd: Ziemia Święta
Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 16:22   

skoro juz poruszacie ten temat to ja równiez zapytam jaki najlepiej.... c3 2,0D... MANUAL
_________________
było:
Audi 100 C3 2,0 D
Pomagam tylko na forum
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM

Piszę poprawnie po polsku
.
  mój status
 
juniorbhm 
- Wspomógł AFK -
Tomasz :)



Model: 100 C4 AAE
Rok prod: 1991
Pojemność: 1984 cm3
Moc: 101
Kolor: zielony
Zasilanie: benzynka+LPG
numer rejestracyjny: KR
Pomógł: 8 razy
Wiek: 30
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 280
Skąd: Kraków
Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 17:00   

a gdzie w ogóle wlewa się olej do skrzyni biegów w Audi 100 C4 / A6 C4 ?? jaki zalać do manuala ?
_________________
Oby nigdy nie zabrakło Ci czasu by okazać uczucia ...
 
  mój status
 
mirafura 
- Wspomógł AFK -



Model: 100 C4 Avant
Rok prod: 1994
Pojemność: 2.5 AAT
Moc: 115
Kolor: meksykanska czerw
Zasilanie: olej napędowy
Pomógł: 39 razy
Wiek: 43
Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 903
Skąd: ostrowiec sw
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 00:08   

Pasiak do twojego manuala NC -specjalny olej przekładniowy vw G 50,wszystkie temperatury SAE 75W-90.I do twojego Juniorbhm AAE to samo?
 
 
juniorbhm 
- Wspomógł AFK -
Tomasz :)



Model: 100 C4 AAE
Rok prod: 1991
Pojemność: 1984 cm3
Moc: 101
Kolor: zielony
Zasilanie: benzynka+LPG
numer rejestracyjny: KR
Pomógł: 8 razy
Wiek: 30
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 280
Skąd: Kraków
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 11:04   

tak ja mam AAE tylko gdzie w ogóle się wlewa ten olej ? jakieś foto lub coś w ten deseń ?
_________________
Oby nigdy nie zabrakło Ci czasu by okazać uczucia ...
 
  mój status
 
Adi202 
maniak co nigdy nie zasypia :)


Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 537 razy
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 5572
Skąd: pkt. 15 regulaminu
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 11:50   

juniorbhm napisał/a:
tak ja mam AAE tylko gdzie w ogóle się wlewa ten olej ? jakieś foto lub coś w ten deseń ?

Z lewej strony skrzyni przy piaście masz śrubę na imbus. Musisz ją odkręcić i wlać przez otwór tyle oleju aż zacznie się z niego wylewać.
pzdr
 
 
juniorbhm 
- Wspomógł AFK -
Tomasz :)



Model: 100 C4 AAE
Rok prod: 1991
Pojemność: 1984 cm3
Moc: 101
Kolor: zielony
Zasilanie: benzynka+LPG
numer rejestracyjny: KR
Pomógł: 8 razy
Wiek: 30
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 280
Skąd: Kraków
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 12:12   

ale to jest pod spodem samochodu czy dojście jest pod maską ? proszę o wyrozumiałość bo jest to mój pierwszy samochód który posiadam i kompletnie się nie znam.
_________________
Oby nigdy nie zabrakło Ci czasu by okazać uczucia ...
 
  mój status
 
Adi202 
maniak co nigdy nie zasypia :)


Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 537 razy
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 5572
Skąd: pkt. 15 regulaminu
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 12:48   

juniorbhm napisał/a:
ale to jest pod spodem samochodu czy dojście jest pod maską ? proszę o wyrozumiałość bo jest to mój pierwszy samochód który posiadam i kompletnie się nie znam.

Dojście do wlewu jest tylko od spodu.
pzdr
 
 
Metjus87 
- Wspomógł AFK -



Model: audi a6 avant quattro
Rok prod: 1996
Pojemność: 2500
Moc: 140
Kolor: srebrny
Zasilanie: olej napędowy
Pomógł: 3 razy
Wiek: 27
Dołączył: 11 Cze 2007
Posty: 195
Skąd: Białystok
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 14:04   

jak wymienić olej w w manualnej skrzyni z quattro ? i jaki olej zalecacie?
_________________
obecnie Audi A6 C4 2,5 TDI
 
 
Adi202 
maniak co nigdy nie zasypia :)


Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 537 razy
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 5572
Skąd: pkt. 15 regulaminu
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 14:24   

Metjus87 napisał/a:
jak wymienić olej w w manualnej skrzyni z quattro ? i jaki olej zalecacie?

Oleju w manualu się raczej nie wymienia. Jeżeli czujesz taką potrzebę, to odkręć korek spustowy który znajduje się pod skrzynią, a uzupełnienie olejem ... patrz wyżej. :wink
pzdr
 
 
juniorbhm 
- Wspomógł AFK -
Tomasz :)



Model: 100 C4 AAE
Rok prod: 1991
Pojemność: 1984 cm3
Moc: 101
Kolor: zielony
Zasilanie: benzynka+LPG
numer rejestracyjny: KR
Pomógł: 8 razy
Wiek: 30
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 280
Skąd: Kraków
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 15:04   

spoko tylko ze jak wchodziłem pod samochód to ze skrzyni mi leje olej tzn nigdzie nie widzialem aby kapało ale jest mokry tam taki ( tłoczek ) który gdzieś tam wchodzi i ktoś mi powiedział ze na oringu leje, chciałbym z tym zrobić. Obawiam się jeszcze tego ze sprzęgło będe mieć do wymiany :(
_________________
Oby nigdy nie zabrakło Ci czasu by okazać uczucia ...
 
  mój status
 
Adi202 
maniak co nigdy nie zasypia :)


Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 537 razy
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 5572
Skąd: pkt. 15 regulaminu
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 15:10   

juniorbhm napisał/a:
ale jest mokry tam taki ( tłoczek ) który gdzieś tam wchodzi i ktoś mi powiedział ze na oringu leje

Chodzi Tobie o simering na wybieraku ?
 
 
juniorbhm 
- Wspomógł AFK -
Tomasz :)



Model: 100 C4 AAE
Rok prod: 1991
Pojemność: 1984 cm3
Moc: 101
Kolor: zielony
Zasilanie: benzynka+LPG
numer rejestracyjny: KR
Pomógł: 8 razy
Wiek: 30
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 280
Skąd: Kraków
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 15:21   

oo dokładnie ( na wybieraku ) dokładnie o to bo pytałem. Podobno ze sam simering jest tani ale wymiana ... zależna od mechanika :(
_________________
Oby nigdy nie zabrakło Ci czasu by okazać uczucia ...
 
  mój status
 
Adi202 
maniak co nigdy nie zasypia :)


Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 537 razy
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 5572
Skąd: pkt. 15 regulaminu
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 15:29   

juniorbhm napisał/a:
oo dokładnie ( na wybieraku ) dokładnie o to bo pytałem. Podobno ze sam simering jest tani ale wymiana ... zależna od mechanika :(

Też miałem ten problem. Lało się jak ze świni. :smile: Uszczelniacz ma wymiary 24x16x6 lecz takiego nie było w sprzedaży i kupiłem o milimetr szerszy. Nie wiem ile kumplowi zajeła wymiana tego uszczelniacza, ale powiedział, że to drobnostka i po problemie.
pzdr
 
 
juniorbhm 
- Wspomógł AFK -
Tomasz :)



Model: 100 C4 AAE
Rok prod: 1991
Pojemność: 1984 cm3
Moc: 101
Kolor: zielony
Zasilanie: benzynka+LPG
numer rejestracyjny: KR
Pomógł: 8 razy
Wiek: 30
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 280
Skąd: Kraków
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 17:20   

no ok ale jest dużo z tym roboty ? jestem w stanie sam to zrobić ? lub oddać to komuś do roboty ? Ile kosztowało Cię ta wymiana ?
_________________
Oby nigdy nie zabrakło Ci czasu by okazać uczucia ...
 
  mój status
 
Adi202 
maniak co nigdy nie zasypia :)


Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 537 razy
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 5572
Skąd: pkt. 15 regulaminu
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 17:23   

juniorbhm napisał/a:
Ile kosztowało Cię ta wymiana ?

Nic mnie nie kosztowała. Myślę, iż można to zrobić samemu. Oczywiście obowiązkowy kanał lub podnośnik. :wink:
pzdr
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Wpłać 1% podatku na Stowarzyszenie "NADZIEJA" KRS: 0000023551